Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret ettik. Yaptığımız ziyaret sırasında Adıyaman üniversitesi kampüs alanında gerçekleşen projeleri gördük.
Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye yeni görevinde başarılar diledikten sonra, Gönüllü üniversitede kısmen yapılan ve yapılacak projeleri anlattı .
Prof. Dr. GÖNÜLLÜ şöyle konuştu: “Özellikle son yıllarda yaptığımız büyük yatırımlarla dikkat çeken Üniversitemiz, kampüs alanında devam eden inşaatlarla adeta dev bir şantiyeyi andırmaktadır. Geleceğin üniversitesini inşa etme adına girdiğimiz bu gayretin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı ve imrendirecek gelişmeler sağlayacağına olan inancımız tamdır.
Bu inancı uyumlu bir şekilde çalıştığımız tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte taşıyoruz. Devam eden inşaatlarımızı yakından takip ediyor ve belirtilen tarihlerden önce bitirilmesi için çaba sarf ediyoruz.
Çalışmalar son hızla devam ediyor. Bunlar daha bitmeden yeni çalışmalara gireceğiz ve üniversitemizi geleceğe emin adımlarla taşımanın haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız.
Göreve başladığımızda söylediğimiz çalışmaları gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan bizlere daha fazla gayret etme teşvikini vermektedir.
Adıyaman’ımızın haklı olarak gurur duyduğu Adıyaman Üniversitesi yaptığı çalışma ve gösterdiği gelişmelerle ilgi ile takip edilen bir üniversite olmaya devam edecektir.”dedi. Bundan sonraki çalışmalarında Sayın Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’ye ve ekibine başarılar diledik. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS ALANI İÇERİSİNDE YER ALAN VE YAPIMI DEVAM EDEN AKADEMİK, İDARİ VE SOSYAL BİNALARIN İNŞAATLARIN %70’İ KISMEN BİTMİŞ DURUMDA .
ADIYAMAN ESKİ ÇARŞISI : MİNYAMAN (Minyatür Adıyaman) İnşaatı Adıyaman Evi yanında inşa edilen MİNYAMAN zamana karşı direnemeyip yok olmaya yüz tutan kültürel değerlerimizi simgesel olarak canlandırıyor. MİNYAMAN’ın (Minyatür Adıyaman) içerisinde çarşı görünümde karşılıklı dükkânların olduğu ve yerel dokunun hâkim olduğu bir sokak ile su değirmeni ve çeşme yer alıyor. Ayrıca sokağı siyah kesme taştan yapılacak olan MİNYAMAN (Minyatür Adıyaman) içerisindeki dükkânlarda unutulmaya yüz tutmuş bakırcı, kalaycı, dokumacı, kunduracı, semerci, ahşap doğramacı, bıçak bileyicisi ve terzi gibi meslekleri gelecek nesillere aktaracak.
.
ADIYAMAN EVİ : Kültürel motiflerin yaşatılması, korunması ve sonraki kuşaklara aktarılmasının toplum ve şehir olmanın bir gereği olduğunu vurgulayan Gönüllü, "Zemin artı 1 kat olarak projelendirdiğimiz Adıyaman Evimizin 1251 metrekare kapalı bir alan. İçerisinde 1 protokol salonu, 2 misafir salonu ve 1 mutfak yer alıyor. Evin ön kısmında Adıyaman'ın eski evlerinde bulunan avluların bir örneği var. Mimari yapıya oymalı eski tip kapılar, şömine, ahşap sedir, dökme demirden kapı tokmağı, cumba, su tulumbası gibi tarihi ve kültürel motifleri işlendi." dedi
YENİ MÜHENDİSLİK BİNASI : Yapımı devam eden Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Enstitüler Binası, Eğitim Fakültesi 2. Binası, hızla devam ederken bir kısmı bitme noktasına geldi. Mühendislik Fakültesi Binası İnşaatı Şu ana kadar %60’ı tamamlanan Mühendislik Fakültesi Binası Gıda, Çevre, Makine, Malzeme ve Metalurji, İnşaat ve Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi bölümlere hizmet verecek.
CAMİ: Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde Adıyaman Üniversitesi merkez kampüsunda yaptırılan caminin inşaatının %60’ı bitmiş. Üniversite kampüsunda 4 bin kişinin ibadet edebileceği, 10 bin metrekarelik alanda 750 metrekare oturuma sahip olan camiinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Osmanlı mimarisi tarzında yaptırılan cami, 28 metre yüksekliğinde minareli olacak. Bodrum, zemin kat ve mahfelden oluşan camide, revaklı avluda şadırvan bulunacak.